Σε ανάκαμψη η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη

Σε ανάκαμψη η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη

102
Σε ανάκαμψη η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη

Η πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης παρουσιάζει ανάκαμψη αγγίζοντας τα 960.000 βαρέλια/ημέρα από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου, αύξηση κατά 40% περίπου σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με έκθεση της IHS Markit, η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα έως τα τέλη του 2023, εφόσον βέβαια δεν υπάρξουν στο μέλλον γεωπολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα εμποδίσουν την έλευση επενδυτών στην χώρα.

Ήδη μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την Λιβύη για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην πετρελαϊκή της βιομηχανία αξίας $60 δις, όπως αναφέρεται και στην έκθεση της IHS Markit.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές πετρελαίου από την Λιβύη, οι χώρες της Ευρώπης απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών, ενώ μείωση κατά 12,2% έχει παρατηρηθεί στις εξαγωγές προς την Ασία. Να σημειωθεί, ότι οι εξαγωγές πετρελαίου από την Λιβύη προς την Κίνα έχουν μειωθεί κατά 25% φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.