Αρ. Πίττας: Αισιόδοξος για την πορεία των dry bulk carriers

Αρ. Πίττας: Αισιόδοξος για την πορεία των dry bulk carriers

376
Αρ. Πίττας: Αισιόδοξος για την πορεία των dry bulk carriers

Ανάκαμψη της ναυλαγοράς στα dry bulk carriers καθώς η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης θα παράσχει στήριξη μακροπρόθεσμα, βλέπει ο Αρ. Πίττας, CEO της Eurodry.

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή τον πρόσφατο οικονομικό απολογισμό της εταιρείας του, ο κ. Πίττας ανέφερε ότι κατά το α’ τρίμηνο του έτους συνεχίστηκε η καθοδική τάση για την ναυλαγορά των dry, η οποία ξεκίνησε το δ’ τρίμηνο του 2018. Παράλληλα ο επικεφαλής της  Eurodry σημείωσε ότι οι ναύλοι τον Φεβρουάριο υποχώρησαν αισθητά κυρίως λόγω της αβεβαιότητας για το διεθνές εμπόριο αλλά και των στρεβλώσεων στην παγκόσμια αγορά iron ore από αρχές του έτους.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της αγοράς ο κ. Πίττας ανέφερε ότι το χαμηλό βιβλίο παραγγελιών bulkers, οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί αλλά και η πιθανή μείωση των ταχυτήτων των πλοίων, θα βελτιώσουν τους ναύλους στο μέλλον.

Τέλος να σημειωθεί ότι η εισηγμένη στο Νasdaq εταιρεία κατέγραψε έσοδα ύψους $5,8 εκατ., κέρδη ύψους $0,9 εκατ. και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους $2,5 εκατ. κατά το α’ τρίμηνο του 2019, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.