Η Ε.Ε. επενδύει στην θαλάσσια ασφάλεια στον Κόλπο της Γουινέας

Η Ε.Ε. επενδύει στην θαλάσσια ασφάλεια στον Κόλπο της Γουινέας

187
Η Ε.Ε. επενδύει στην θαλάσσια ασφάλεια στον Κόλπο της Γουινέας

Η Ε.Ε. προτίθεται να χρηματοδοτήσει δράσεις, ύψους 155 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά παράνομων θαλάσσιων δραστηριοτήτων στον Κόλπο της Γουινέας, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες από τοπικές και διεθνείς δυνάμεις να αποφευχθούν παράνομες θαλάσσιες δραστηριότητες στον Κόλπο της Γουινέας, συνεχίζουν ωστόσο να αποτελούν απειλή, καθιστώντας την θαλάσσια περιοχή μία από τις πιο επικίνδυνες παγκοσμίως σε ό,τι αφορά πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις σε πλοία.

Η Ε.Ε., μέσα από την αντιπροσωπεία της στην Νιγηρία και στις χώρες που συγκροτούν την Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση (EU Delegation to the Federal Republic of Nigeria and ECOWAS) της οποίας στόχος αποτελεί η δημιουργία ανοιχτού διαλόγου μεταξύ Ε.Ε. και Νιγηρίας, έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τις τοπικές προσπάθειες για τη βελτίωση της θαλάσσιας ασφάλειας στον Κόλπο της Γουινέας και να συμβάλει επίσης στην ανάπτυξη των χωρών εκείνων που βρίσκονται στις ακτές της εν λόγω θαλάσσιας περιοχής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.