Τα ΗΑΕ επενδύουν στην προώθηση εναλλακτικών καυσίμων στη ναυτιλία

Τα ΗΑΕ επενδύουν στην προώθηση εναλλακτικών καυσίμων στη ναυτιλία

112
Τα ΗΑΕ επενδύουν στην προώθηση εναλλακτικών καυσίμων στη ναυτιλία

Η Brooge Petroleum and Gas Investment Co (BPGIC), με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρόκειται να δημιουργήσει ένα διυλιστήριο στην Φουτζέιρα, ημερήσιας παραγωγής 250.000 βαρελιών εναλλακτικών καυσίμων, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Sulphur Cap.

Η πρώτη φάση κατασκευής του συγκεκριμένου διυλιστηρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 και σύμφωνα με την BPGIC το εν λόγω διυλιστήριο θα αποτελέσει το πρώτο του είδους του στην Μ. Ανατολή και στην Β. Αφρική.

Μέσω του νέου διυλιστηρίου στόχος αποτελεί η προώθηση της θέσης της Φουτζέιρα στην πετρελαϊκή βιομηχανία και η κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της παγκόσμιας ναυτιλίας για καύσιμα εναλλακτικά τα οποία θα ανταποκρίνονται στους επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ο λιμένας της Φουτζέιρα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια ανεφοδιασμού των πλοίων με καύσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά την διάρκεια του 2018 εκτιμάται ότι μέσω του συγκεκριμένου λιμανιού πραγματοποιήθηκε εφοδιασμός 9 εκατ. τόνων καυσίμων σε πλοία.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.