Προς παράταση η συμφωνία του OPEC μέχρι τέλη του 2019

Προς παράταση η συμφωνία του OPEC μέχρι τέλη του 2019

88
Προς παράταση η συμφωνία του OPEC μέχρι τέλη του 2019

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να μην παρατείνουν την απαλλαγή των κυρώσεων σε οκτώ χώρες- αγοραστές του ιρανικού αργού, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό RIA news agency, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al Falih, επεσήμανε ότι ο Σαουδαραβικός Θρόνος θα διατηρήσει την δέσμευσή του να μειώσει την πετρελαϊκή του παραγωγή στο πλαίσιο της συμφωνίας των χωρών μελών του OPEC για περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου.

Αυτό σημαίνει ότι η Σαουδική Αραβία, όπως επεσήμανε ο κ. Al Falih, ναι μεν θα ανταποκριθεί να καλύψει το κενό της ζήτησης της αγοράς για ιρανικό πετρέλαιο, χωρίς ωστόσο να υπερβεί τα όρια που έχουν τεθεί από την συμφωνία του OPEC.

Από τον περασμένο Ιανουάριο οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά 40%, λόγω της συμφωνίας του OPEC, καθώς και των αμερικανικών κυρώσεων σε Ιράν και Βενεζουέλα.

Οι χώρες μέλη και μη του OPEC αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση στις 25-26 Ιουνίου προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα παρατείνουν την συμφωνία τους για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή, ενώ ο κ. Al Falih τόνισε ότι δεν αποκλείεται η εν λόγω συμφωνία να πάρει παράταση έως τα τέλη του 2019.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.