Τι μέλλει γενέσθαι για το φιλόδοξο LNG Canada

Τι μέλλει γενέσθαι για το φιλόδοξο LNG Canada

101
Τι μέλλει γενέσθαι για το φιλόδοξο LNG Canada

H Royal Dutch Shell και οι εταίροι της Petronas, PetroChina, Mitsubishi και KOGAS, οι οποίοι συμμετέχουν στην κοινοπραξία LNG Canada για την κατασκευή ενός κομβικού τερματικού εξαγωγών LNG στον δυτικό Καναδά, αναμένεται να αποφασίσουν έως το 2025 εάν θα διπλασιάσουν την παραγωγή, σύμφωνα με το Reuters.

To φιλόδοξο έργο συνολικού προϋπολογισμού $31 δις αποτελεί το πρώτο σημαντικό έργο ενέργειας στον Καναδά που εγκρίθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια με τις εξαγωγές LNG να εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το 2025.

Όπως σημείωσε ο Andy Calitz, CEO της LNG Canada, η τελική επενδυτική απόφαση (final investment decision-FID) για την δεύτερη φάση του έργου υγροποιημένου φυσικού αερίου θα παρθεί πριν ξεκινήσει η παραγωγή από την μονάδα.

Τέλος να σημειωθεί ότι πέραν της έγκρισης του έργου στον Καναδά, ανάλογες εγκρίσεις έχουν λάβει projects στην Ακτή του Κόλπου του Τέξας καθώς επίσης και σε Μαυριτανία και Σενεγάλη, με δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια η ζήτηση για LNG, ιδίως από την Ασία, θα αυξηθεί σημαντικά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.