Ενδυναμώνεται η ενεργειακή αγορά της Πολωνίας

Ενδυναμώνεται η ενεργειακή αγορά της Πολωνίας

65
Ενδυναμώνεται η ενεργειακή αγορά της Πολωνίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιδότηση ύψους 128 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση της επέκτασης του τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG στην πόλη-λιμένα Świnoujście της Πολωνίας.

Στο πλαίσιο της επέκτασης του τερματικού σταθμού αναμένεται να δημιουργηθεί μία νέα τρίτη δεξαμενή αποθήκευσης LNG, ενώ θα πραγματοποιηθούν επιπλέον έργα με στόχο να αυξηθεί η ικανότητα επαναεριοποίησης του LNG από τον τερματικό σταθμό αγγίζοντας τα 7,5 δις κ. μ. ετησίως ως το 2021.

Επίσης στόχος αποτελεί και η κατασκευή κατάλληλων υποδομών για την μεταφόρτωση των φορτίων LNG, για την παροχή υπηρεσιών bunkering σε πλοία, αλλά και η δυνατότητα σύνδεσης του τερματικού σταθμού με σιδηροδρομικά μέσα.

Ο παραπάνω τερματικός σταθμός στην Świnoujście της Πολωνίας αποτελεί μέρος του διαδρόμου BEMIP (Baltic Energy Market Interconnection Plan), ο οποίος στοχεύει σε διασύνδεση των αγορών φυσικού αερίου της Βαλτικής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.