Φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για ένα τεχνολογικά προηγμένο ferry

Φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για ένα τεχνολογικά προηγμένο ferry

164
Φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για ένα τεχνολογικά προηγμένο ferry

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä θα εξοπλίσει με ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων, συστημάτων και λύσεων ένα νεότευκτο RoPax ferry της εταιρείας Wasaline, καθιστώντας το ένα από τα πλέον αποδοτικά και περιβαλλοντικά βιώσιμα πλοία στον κόσμο. Το πλοίο ναυπηγείται από τη Rauma Marine Constructions στη Φινλανδία, ενώ η παράδοσή του είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο το 2021.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που κάνουν το εν λόγω πλοίο να ξεχωρίζει είναι και το υβριδικό σύστημα πρόωσής του, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις κινητήρες Wärtsilä 31DF διπλού καυσίμου που μπορούν να λειτουργούν με καύσιμο LNG και βιοαέριο. Η έκδοση diesel του κινητήρα Wärtsilä 31 έχει αναγνωριστεί από το Guinness World Records ως ο πιο αποδοτικός τετράρχονος κινητήρας στον κόσμο. Η Wärtsilä θα προμηθεύσει επίσης τα συστήματα αποθήκευσης, παροχής και ελέγχου LNG, καθώς και τους προωθητήρες και ολοκληρωμένα συστήματα αυτοματισμού τα οποία θα βελτιστοποιούν τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος ισχύος.

Ο συνδυασμός των κινητήρων Wärtsilä 31DF, της υβριδικής πρόωσης και των καυσίμων LNG και BioLNG θα καθιερώσει το εν λόγω πλοίο ως σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα. Οι εκπομπές CO2, για παράδειγμα, θα μειωθούν κατά περισσότερο από 50% σε σύγκριση με το εν λειτουργία ferry της Wasaline που εξυπηρετεί το ίδιο δρομολόγιο.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.