Νέα τεχνολογία από την Wärtsilä για εξοικονόμηση καυσίμων στα πλοία

Νέα τεχνολογία από την Wärtsilä για εξοικονόμηση καυσίμων στα πλοία

582
Νέα τεχνολογία από την Wärtsilä για εξοικονόμηση καυσίμων στα πλοία

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä πραγματοποίησε την εγκατάσταση τριών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε ένα πλοίο κατασκευής υπεράκτιων εγκαταστάσεων (OCV), παρέχοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα κατανομής φορτίου και ενέργειας στα συστήματά του. Το σύστημα περιλαμβάνει μια διάταξη που χρησιμοποιεί πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια σε συνδυασμό με τη χρήση μπαταριών και έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου μέχρι και 50%, λαμβάνοντας υπόψη βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας.

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε στο πλοίο ‘North Sea Giant’ της εταιρείας North Sea Shipping AS, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα πλοία υποθαλάσσιων κατασκευών (SCV). Στη δεύτερη φάση του έργου, η Wärtsilä εγκατέστησε ένα σύστημα Electronic Bus Link (EBL), μια νέα μονάδα η οποία επιτρέπει στο πλοίο να μοιράζει το φορτίο και την ενέργεια μεταξύ των τριών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας της Wärtsilä. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσθετη μείωση του λειτουργικού κόστους και σε συνολική μείωση της ετήσιας κατανάλωσης καυσίμου κατά δύο εκατομμύρια λίτρα. Η εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών καυσαερίων είναι 5,5 εκατομμύρια κιλά CO2, 30 τόνοι οξειδίων του αζώτου (NOx) και 1200 κιλά οξειδίων του θείου (SOx).

Τα τρία συστήματα αποθήκευσης ενέργειας της Wärtsilä μειώνουν τις αυξομειώσεις φορτίου στις γεννήτριες του πλοίου. Συνήθως, τα πλοία που χρησιμοποιούν συστήματα δυναμικής τοποθέτησης λειτουργούν δύο ή περισσότερους κινητήρες ταυτόχρονα σε χαμηλό φορτίο ώστε να εξασφαλίζουν εφεδρική ισχύ. Χρησιμοποιώντας το υβριδικό σύστημα με μπαταρίες της Wärtsilä για την παροχή της απαιτούμενης εφεδρικής ισχύος, ο εν λειτουργία κινητήρας μπορεί να έρχεται πιο κοντά στο βέλτιστο σημείο λειτουργίας.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.