Προς 20ετή συμφωνία η Sinopec με την Cheniere

Προς 20ετή συμφωνία η Sinopec με την Cheniere

138
Προς 20ετή συμφωνία η Sinopec με την Cheniere

Η China Petroleum and Chemical Corp (Sinopec) σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία διαρκείας 20 ετών με την Cheniere, μόλις η Κίνα με τις ΗΠΑ λήξουν τον εμπορικό πόλεμο στον οποίον βρίσκονται.

Σύμφωνα με το Reuters, η κινεζική Sinopec και η αμερικανική Cheniere είχαν έρθει σε συμφωνία προκειμένου να συνεργαστούν εντός του 2018 μετά από πολύμηνη περίοδο διαπραγματεύσεων. Ωστόσο η συμφωνία ανεστάλη λόγω των τριγμών στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Εφόσον Πεκίνο και Ουάσιγκτον μπορέσουν να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, τότε η Sinopec προτίθεται να αγοράζει περίπου 2 εκατ. τόνους LNG ετησίως από την Cheniere από το 2023 και μετά. Η Sinopec άλλωστε έχει θέσει ως στόχο να υπερδιπλασιάσει μέσα στα επόμενα έξι χρόνια τις εισαγωγές της σε LNG, αγγίζοντας τους 41 εκατ. τόνους ετησίως και γι΄αυτόν τον λόγο σχεδιάζει να κατασκευάσει τρεις νέους τερματικούς σταθμούς LNG κατά μήκος της ανατολικής ακτής των Κίνας.

Sinopec και Cheniere δεν έχουν προβεί προς το παρόν σε κάποια ανακοίνωση αναφορικά με την μελλοντική πορεία της μεταξύ τους συμφωνίας.

Η Wall Street Journal επιπλέον ανέφερε σε δημοσίευμά της την Κυριακή 3 Μαρτίου ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας, τότε η Κίνα στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας πρόκειται να προμηθευτεί LNG από την Cheniere, συνολικής αξίας $18 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.