Σε ιστορικά χαμηλά τα επίπεδα πάγου στον Βερίγγειο Πορθμό

Σε ιστορικά χαμηλά τα επίπεδα πάγου στον Βερίγγειο Πορθμό

170
Σε ιστορικά χαμηλά τα επίπεδα πάγου στον Βερίγγειο Πορθμό

Τα επίπεδα πάγου στον Βερίγγειο Πορθμό βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά αυτόν τον χρόνο, με την έκταση του πάγου να εκτιμάται ότι έχει μειωθεί από 566.000 τετραγωνικά χλμ. σε 193.000 τετραγωνικά χλμ. την περίοδο 27 Ιανουαρίου- 3 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με το National Snow and Ice Data Center στο Κολοράντο.

Η επιταχυνόμενη μείωση των πάγων στον Βερίγγειο Πορθμό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, πέραν του ότι επηρεάζει την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών οι οποίες στηρίζονται στην ύπαρξη πάγου για το κυνήγι θαλάσσιων ίππων και άλλων άγριων ζώων τον χειμώνα, καθώς και τις διατροφικές συνήθειες της πανίδας της εποχής, αλλάζει επίσης τα δεδομένα στη ναυτιλία ιδιαίτερα στις μεταφορές LNG.

Τα μειωμένα επίπεδα πάγου στην εν λόγω περιοχή, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, επιτρέπουν την Novatek να μεταφέρει LNG από το ενεργειακό της έργο Yamal κατευθείαν στην Ασία, παρά να το μεταφέρεται το LNG στην δυτική Ευρώπη και από εκεί να πραγματοποιούνται νέες μεταφορές προς την Ασία.

Φωτό: Novatek

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.