Εντός του 2019 το πρώτο ηλεκτρικό ferry στην Ισλανδία

Εντός του 2019 το πρώτο ηλεκτρικό ferry στην Ισλανδία

124
Εντός του 2019 το πρώτο ηλεκτρικό ferry στην Ισλανδία

Η εταιρεία ABB έχει επιλεγεί για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ισχύος και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στο νέο ηλεκτρικό πορθμείο (ferry) της ισλανδικής Διοίκησης Δηµοσίου Οδικού και Παράκτιου Δικτύου, το οποίο θα επιχειρεί σε μια διαδρομή στην οποία επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το μήκους 70 μέτρων πλοίο θα πραγματοποιεί 3.600 δρομολόγια ετησίως στην περιοχή μεταξύ Landeyjahöfn και του νησιού Westman, καλύπτοντας 13 χιλιόμετρα σε περίπου 45 λεπτά. Το εν λόγω πλοίο θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 550 επιβάτες και 75 αυτοκίνητα, ενώ είναι προγραμματισμένο για παράδοση εντός του 2019. Θα διαθέτει μια μεγάλη συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 3000kWh, ενώ είναι σχεδιασμένο για πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, με τη φόρτισή του να πραγματοποιείται στη στεριά κατά την παραμονή του στα δύο λιμάνια από τα οποία θα εξυπηρετείται. ‘Οταν θα επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες και η κατανάλωση ενέργειας ενδεχομένως να ξεπερνά την διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια των μπαταριών, το πλοίο θα χρησιμοποιεί μια ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου.

Η ABB θα παρέχει επίσης γεννήτριες, μετασχηματιστές, πίνακες ελέγχου, το σύστημα διαχείρισης ενέργειας (PEMS) και το σύστημα ελέγχου αποθηκευμένης ενέργειας (ESCS). Επιπλέον, το πλοίο θα είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ABB Ability™ Collaborative Centers Infrastructure, το οποίο μέσω απομακρυσμένης παρακολούθησης εξοπλισμού και ανάλυσης δεδομένων θα προσφέρει απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη καθώς και υπηρεσίες προβλεπτικής συντήρησης.

Φωτό: abb.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.