Περιορίζονται οι κινεζικές εισαγωγές απορριμμάτων χάλυβα

Περιορίζονται οι κινεζικές εισαγωγές απορριμμάτων χάλυβα

99
Περιορίζονται οι κινεζικές εισαγωγές απορριμμάτων χάλυβα

Η Κίνα αναμένεται να περιορίσει τις εισαγωγές απορριμάτων χάλυβα (scrap steel) και απορριμάτων αλουμινίου από την 1η Ιουλίου 2019, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης.

Τα απορρίματα χάλυβα και αλουμινίου, τα οποία αποτελούν στερεά απόβλητα, χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες στην παραγωγική διαδικασία. Το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι εισαγωγές των δύο συγκεκριμένων στερεών αποβλήτων πρόκειται να τεθούν από το ερχόμενο καλοκαίρι υπό περιορισμό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι εισαγωγές της Κίνας σε στερεά απόβλητα μειώθηκαν πάνω από το ήμισυ την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2018, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, καθώς η χώρα έχει απαγορεύσει την εισαγωγή συγκεκριμένων στερεών αποβλήτων.

Η εν λόγω απαγόρευση αποτελεί μέρος του πολιτικού πλάνου της Κίνας να ωθήσει τις εγχώριες επιχειρήσεις σε ανακύκλωση, καθώς και να περιοριστεί η εισαγωγή στερεών αποβλήτων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.