2020: οι νέοι σταθμοί ανεφοδιασμού πλοίων της Μεσογείου

2020: οι νέοι σταθμοί ανεφοδιασμού πλοίων της Μεσογείου

285
2020: οι νέοι σταθμοί ανεφοδιασμού πλοίων της Μεσογείου

Τα ιταλικά διυλιστήρια πετρελαίου Saras, ένα από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στην κατασκευή ενός τερματικού σταθμού στις εγκαταστάσεις τους Sarroch στη Σαρδηνία από όπου θα πραγματοποιείται ο ανεφοδιασμός πλοίων με πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (ultra-low-sulphur marine fuel oil – ULSFO).

Ενόψει του sulphur cap 2020 τα διυλιστήρια πετρελαίου ανα τον κόσμο ψάχνουν εναλλακτικές ούτως ώστε να αντικαταστήσουν τα βαριά ναυτιλιακά καύσιμα με «καθαρότερα».

Ο CEO των διυλιστηρίων Saras, κ. Dario Scaffardi, επεσήμανε ότι η εταιρεία θα επενδύσει στην κατασκευή υποδομών ανεφοδιασμού των πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα τα οποία θα ανταποκρίνονται στις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις αλλά και στη ναυπήγηση πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμων το οποίο θα εξυπηρετεί με την σειρά του άλλα πλοία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι εγκαταστάσεις της Saras στη Σαρδηνία εκτιμάται ότι θα παράγουν σε αρχικό στάδιο 500.000- 600.000 τόνους ULSFO ετησίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.