Στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επενδύουν ενεργειακοί κολοσσοί

Στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επενδύουν ενεργειακοί κολοσσοί

127
Στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επενδύουν ενεργειακοί κολοσσοί

Οι ενεργειακοί κολοσσοί Equinor και Petrobras υπέγραψαν συμφωνία προκειμένου να προχωρήσουν σε μελέτη για την ανάπτυξη εργασιών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Βραζιλία, ιδιαίτερα στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία της χώρας.

Ο συγκεκριμένος τομέας δεν αποτελεί «αχαρτογράφητη περιοχή» για τις δύο εταιρείες. H Petrobras διαθέτει ήδη τέσσερα αιολικά πάρκα, ενώ η Equinor διαχειρίζεται τρία κατά μήκος των ακτών του Ην. Βασιλείου, ενώ συμμετέχει στην ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων στο Ην. Βασίλειο, στην Γερμανία και στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται και σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, η νορβηγική Equinor έχει στρέψει το ενδιαφέρον της προς την Βραζιλία καθώς αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη χώρα σε όρους πετρελαϊκών και ενεργειακών κοιτασμάτων, ενώ έχει μεγάλες προοπτικές και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η συνεργασία της βραζιλιάνικης Petrobras με την Equinor εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της πρώτης για να αναπτύξει ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να κάνει την μετάβασή της προς «καθαρότερες» μορφές ενέργειας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.