Επί τάπητος το ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων των χωρών της Ε.Ε.

Επί τάπητος το ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων των χωρών της Ε.Ε.

64
Επί τάπητος το ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων των χωρών της Ε.Ε.

Προς τη διαφύλαξη των συνόρων της Ε.Ε. μέσα από την ενίσχυση του ρόλου, του προσωπικού αλλά και του εξοπλισμού της ακτοφυλακής στοχεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τον περασμένο Ιούνιο σε συνάντηση των ηγετών των χωρών της Ε.Ε. τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα για την ενίσχυση της ασφάλειας των χωρών της Ε.Ε.

Το λεγόμενο European Border and Coast Guard ιδρύθηκε το 2016 με στόχο την επίβλεψη των εξωτερικών συνόρων των χωρών της Ε.Ε. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρατηρούνται «κενά» στην απόδοσή του με αποτέλεσμα η Επιτροπή να προτείνει την περαιτέρω ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προχωρήσει σε προτάσεις για την προσέλκυση νέου και εξειδικευμένου προσωπικού στην ακτοφυλακή, με διευρυμένες αρμοδιότητες αλλά και εξοπλισμένου με δικά του σκάφη και αεροσκάφη παντός καιρού.

Στόχος αποτελεί σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean-Claude Juncker, ο αριθμός του προσωπικού του European Border and Coast Guard να ανέλθει σε 10.000 άτομα εντός των δύο επόμενων ετών.

Μέσα στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμπεριλαμβάνεται η συνεργασία του European Border and Coast Guard με χώρες εκτός Ε.Ε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.