Η Bahri συνεχίζει απρόσκοπτα την παραλαβή νέων πλοίων

Η Bahri συνεχίζει απρόσκοπτα την παραλαβή νέων πλοίων

151
Η Bahri συνεχίζει απρόσκοπτα την παραλαβή νέων πλοίων

Με αμείωτο ρυθμό η Bahri (National Shipping Company of Saudi Arabia) συνεχίζει να παραλαμβάνει νέα πλοία ενισχύοντας περαιτέρω την κυριαρχία της στην κατηγορία των VLCCs. Eίναι πλέον σαφές ότι το Ριάντ δίνει έμφασή όχι μόνο στις εξαγωγές του ορυκτού πλούτου του Βασιλείου αλλά και στην εστίαση στην ιδιοκτησία και στη διαχείριση πλοίων μεγάλης χωρητικότητας προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή του από τρίτες χώρες.

Μόλις μία εβδομάδα από την παραλαβή του νέου πλοίου «Kassab», χωρητικότητας 300.000 DWT, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε ακόμη ένα. Πρόκειται για το πλοίο «Lawhah», χωρητικότητας 300.000 DWT, το οποίο ναυπηγήθηκε από την Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI). Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του τον ερχόμενο Μάρτιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας και αποτελεί μέρος της επεκτατικής στρατηγικής της Bahri.

Με την ένταξη του νέου πλοίου στον στόλο της, η Bahri διαθέτει πλέον 43 δεξαμενόπλοια κατηγορίας VLCC, γεγονός που καθιστά αδιαμφισβήτητη την ισχυρή της θέση ως η εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται τα περισσότερα πλοία του συγκεκριμένου τύπου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η εταιρεία αναμένει να παραλάβει εντός του τρέχοντος έτους άλλα 3 VLCCs από τα ναυπηγεία της HSHI.

Φωτό: bahri.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.