Bahri: Επέκταση του στόλου των chemical tankers 

Bahri: Επέκταση του στόλου των chemical tankers 

184
Bahri: Επέκταση του στόλου των chemical tankers 

Η Bahri υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη Hyundai Mipo Dockyard, μέλος του ναυπηγικού ομίλου Hyundai Heavy Industries (HHI), για τη ναυπήγηση δέκα chemical tankers τύπου MR χωρητικότητας 49.999 dwt έκαστο.

Η νέα συμφωνία, αξίας $410 εκατ., υπεγράφη ψηφιακά και απομακρυσμένα από τον Abdullah Aldubaikhi, CEO της Bahri, και τον Seung-Yong Park, Chief Operating Officer και Senior Executive Vice President της HHI.

Η παραγγελία των πλοίων αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της Bahri, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τα πρώτα από τα δέκα chemical tankers, τα οποία θα σχεδιαστούν και θα ναυπηγηθούν σύμφωνα με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές καθώς και με τις βέλτιστες προδιαγραφές ενεργειακής απόδοσης και ασφάλειας, θα παραδοθούν κατά το α΄ τρίμηνο του 2022.

Ο κ. Abdullah Aldubaikhi τόνισε ότι, ως εταιρεία που δεσμεύεται να συμβάλει στους φιλόδοξους στόχους του «Οράματος 2030» της Σαουδικής Αραβίας σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία, η Bahri παραμένει συνεπής στη συνεχή βελτίωση του τεράστιου στόλου της με υπερσύγχρονα πλοία πολλαπλών χρήσεων. O ίδιος πρόσθεσε ότι η συμφωνία με την HMD αντανακλά ένα ακόμα βήμα για την επόμενη φάση ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της θέσης της Bahri στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Φωτό: Alexander Bobrov/Pexelsbahri

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.