Στροφή της Bahri στα bulk carriers

Στροφή της Bahri στα bulk carriers

231
Στροφή της Bahri στα bulk carriers

Η Bahri ενισχύει τον υπό διαχείρισή της στόλο των bulkers μετά την προσθήκη του δεύτερου πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου για φέτος. Πιο συγκεκριμένα, ο σαουδαραβικός κολοσσός παρέλαβε στις 31 Αυγούστου το νεότευκτο Kamsarmax «Alanood», με τον συνολικό αριθμό bulk carriers που διαχειρίζεται να ανέρχεται πλέον σε επτά.

Το «Alanood» αποτελεί το δεύτερο πλοίο που παρελήφθη από την Bahri ως μέρος της συμφωνίας μεταξύ της Bahri Dry Bulk και του νοτιοκορεατικού ναυπηγείου Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd. (HMD), η οποία υπεγράφη τον Αύγουστο του 2017 και αφορά τη ναυπήγηση και την παράδοση τεσσάρων νεότευκτων bulk carriers έως το 2020.

To νεότευκτο Kamsarmax πλοίο ναυπηγήθηκε από τη Hyundai Vietnam Shipbuilding (HVS), θυγατρική της HMD. Ως εκ τούτου, ο υπό διαχείριση στόλος του Ομίλου Bahri αποτελείται από 88 πλοία: 41 VLCCs, 34 chemical και product tankers, επτά dry-bulk carriers και έξι Ro-Ro, ενώ αυτή τη στιγμή ναυπηγούνται επίσης 10 chemical tankers, δύο dry-bulk carriers και ένα VLCC.

Τον Μάιο του 2020, ο σαουδαραβικός κολοσσός παρέλαβε το bulk carrier «Sara», το οποίο επίσης ναυπηγήθηκε από την HVS και πληροί όλες τις διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές. «Με τις νέες προσθήκες στον στόλο, η Bahri ενισχύεται προκειμένου να καλύψει την αναπτυσσόμενη ζήτηση του Βασιλείου για εισαγωγές βασικών προϊόντων, όπως σιτηρά και άλλα ξηρά φορτία», τονίζεται στην ανακοίνωση της σαουδαραβικής εταιρείας.

Φωτό: Bahri

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.