Οι Ιάπωνες και πάλι καινοτομούν

Οι Ιάπωνες και πάλι καινοτομούν

393
Οι Ιάπωνες και πάλι καινοτομούν

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση ότι η Mitsui OSK Lines (MOL), μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς LNG, θα εισέλθει στην αγορά των FSRUs μέσα από την συνεργασία της με την Swan LNG Private Limited (Swan LNG) για τη μακροχρόνια διαχείριση μιας Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Ινδία, η εταιρεία ανακοίνωσε την τελετή ονοματοδοσίας του «MOL FSRU Challenger», της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα ανήκει και θα διαχειρίζεται ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία.

Το «MOL FSRU Challenger», με χωρητικότητα αποθήκευσης 263.000m3 LNG, ναυπηγήθηκε από το ναυπηγείο Okpo της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering στην Κορέα.

Mol photo 1

Η νέα πλωτή  μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένεται να παραδοθεί στην MOL τον ερχόμενο Οκτώβριο και εκτιμάται ότι εντός του τρέχοντος έτους θα παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης σε ένα ενεργειακό έργο στην Τουρκία.

Η MOL μέσα από την είσοδό της στην αγορά των FSRUs αποβλέπει στην επίτευξη κάθετης ολοκλήρωσης για το σύνολο της αλυσίδας μεταφοράς LNG.

Φωτό: mol.co.jp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.