Κοινοπραξία ανάμεσα στην China State Shipbuilding Corporation και τη Wartsila

Κοινοπραξία ανάμεσα στην China State Shipbuilding Corporation και τη Wartsila

183
Κοινοπραξία ανάμεσα στην China State Shipbuilding Corporation και τη Wartsila

Μετά την τελευταία επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των κρατικών ναυπηγείων China State Shipbuilding Corporation (CSSC) και της εταιρείας Wartsila τον περασμένο Δεκέμβριο, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας που θα φέρει την ονομασία «CSSC Electrical & Automation (CWE&A).
Αντικείμενο της κοινοπραξίας θα αποτελέσει η παροχή τεχνογνωσίας από την Wartsila στα ναυπηγεία CSSC για την κατασκευή πλοίων με αυτοματισμούς, γεγονός που θα καταστήσει πιο ισχυρή την κινέζικη ναυπηγική βιομηχανία.
Σύμφωνα με τον CEO της Wartsila, η κοινοπραξία CWE&A πρόκειται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας για πλοία υψηλής τεχνολογίας.
Η Κίνα αποτελεί μια αναπτυσσόμενη αγορά στο τομέα του αυτοματισμού των πλοίων και τα κινέζικα ναυπηγεία έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται ενεργά τα τελευταία χρόνια στην κατασκευή πλοίων που διαθέτουν αυτοματισμούς οι οποίοι προσδίδουν σε αυτά προστιθέμενη αξία. Ο πρόεδρος των κρατικών ναυπηγείων CSSC δήλωσε ότι ο συνδυασμός των σύγχρονων συστημάτων από την πλευρά της Wartsila και η ηγετική θέση της Κίνας στην αγορά των ναυπηγήσεων θα διαμορφώσουν τη βάση για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους.
Η νέα κοινοπραξία αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της τα μέσα του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.