Το σύστημα «cold ironing» στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος

Το σύστημα «cold ironing» στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος

1027
Το σύστημα «cold ironing» στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος

Η γερμανική διαχειρίστρια εταιρεία Hammonia Reederei εγκατέστησε σε ένα από τα containership της, και συγκεκριμένα στο «MV Sealand Los Angeles», σύστημα λήψης ενέργειας από εγκαταστάσεις της ξηράς (cold ironing). Η νέα εγκατάσταση δίνει τη δυνατότητα στο πλοίο να προμηθεύεται ενέργεια ενόσω είναι ελλιμενισμένο, από πηγές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που ενδέχεται να διαθέτει το λιμάνι. Η εγκατάσταση του συστήματος στο «MV Sealand Los Angeles» (2,546 TEU), λιβεριανής σημαίας, ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017.

Η χρήση ενέργειας από εγκαταστάσεις της ξηράς στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του θείου και άλλων καυσαερίων που παράγει το πλοίο κατά τη λειτουργία του. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων από τα ίδια τα πλοία.

Ειδικοί της ναυτιλιακής βιομηχανίας εκτιμούν ότι το σύστημα cold ironing, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα που φαίνεται να προκύπτουν από την χρήση του, μπορεί να οδηγήσουν και άλλες εταιρείες να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες για τα πλοία προκειμένου αυτά να γίνουν από οικονομικής και περιβαλλοντικής άποψης πιο αποδοτικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.