Ισχυρή αύξηση κερδών κατέγραψε η παραγωγή χάλυβα στην Β. Κίνα

Ισχυρή αύξηση κερδών κατέγραψε η παραγωγή χάλυβα στην Β. Κίνα

53
Ισχυρή αύξηση κερδών κατέγραψε η παραγωγή  χάλυβα στην Β. Κίνα

Η επαρχία Hebei της Βόρειας Κίνας, όπου παράγεται το ένα τέταρτο της παραγωγής χάλυβα της Κίνας, καταγράφει μια ισχυρή αύξηση κερδών κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους μετά από μια δραματική πτώση στις πωλήσεις του περασμένου έτους, σύμφωνα με την τοπική Ένωση των βιομηχανιών του κλάδου.
Η παραγωγή χάλυβα στη συγκεκριμένη επαρχία ξεπέρασε τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε κέρδη κατά τους πρώτους έξι μήνες. Το περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 3,02% σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του αρμόδιου φορέα.
Εξήντα τρεις από εβδομήντα οχτώ βιομηχανίες παραγωγής χάλυβα που συμμετείχαν στην έρευνα, στη συγκεκριμένη επαρχία ήταν κερδοφόρες κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 15% στην κερδοφορία τους.
Η τιμή ενός τόνου χάλυβα ήταν φθηνότερη από εκείνη ενός τόνου καθαρού νερού στο δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, λόγω τόσο της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας όσο και της μειωμένης ζήτησης εν μέσω της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.
Οι αρχές της Επαρχίας, σχεδιάζουν ωστόσο να μειώσουν δραστικά την παραγωγή σε χάλυβα, τσιμέντο και άνθρακα κατά τα επόμενα χρόνια προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις εξαιρετικά μολυσμένες πόλεις που βρίσκονται κοντά στις μονάδες παραγωγής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.