Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 27η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 27η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

87
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 27η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Έπεσε η αυλαία του Ράλι Ιονίου 2016, που διοργανώθηκε για 27η συνεχή χρονιά, με τον τερματισμό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Ο φετινός ιστιοπλοϊκός αγώνας ξεκίνησε απο την Ιτέα την Δευτέρα 1η Αυγούστου με σταθμούς σε Ρίο, Πάτρα, Οξιά και Ιθάκη.
Το Ράλι Ιονίου, καθώς και η Ρεγκάτα Αιγαίου κατατάσσονται στους σημαντικότερους εβδομαδιαίους αγώνες τόσο σε συμμετοχή σκαφών, όσο και σε συμμετοχή ομίλων, στον Ελλαδικό χώρο.
Να σημειωθεί ότι το Πολεμικό Ναυτικό στο πλαίσιο της στενότερης διασύνδεσής του με την θαλασσινή κοινότητα, καθώς και της στήριξης ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου Δελφών και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, που αποτέλεσαν τους συνδιοργανωτές της 27ης Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου, διαθέτοντας το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ, ως πλοίο συνοδείας των αγώνων.
Σε ό,τι αφορά την Aegean Regatta, λιμάνι εκκίνησης θα είναι η Μαρίνα του Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη την 20ή Αυγούστου για τη Μύρινα της Λήμνου. Επόμενος σταθμός ο Άγιος Ευστράτιος, μία καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου, καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα, μετά o Μόλυβος και ο τερματισμός θα γίνει στη Μυτιλήνη.
Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου, και Ι.Ο. Χίου.

Φωτό: http://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/deltia-typou/item/6696-27i-diethnis-istioploiki-evdomada-ioniou.html

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.