Νέες τάσεις στη Liner ναυτιλία

Νέες τάσεις στη Liner ναυτιλία

348
Νέες τάσεις στη Liner ναυτιλία

Φωτό:ΑΠΕ (JEON HEON-KYUN)

Μια νέα τάση φαίνεται να δημιουργείται στη Liner ναυτιλία, καθώς όπως όλα δείχνουν, οι ναυτιλιακές εταιρείες στρέφουν την προσοχή τους σε νέες διαδρομές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του βρετανικού οίκου Drewry, η καθιέρωση συνολικά 25 νέων δρομολογίων από εταιρείες της liner ναυτιλίας από την αρχή του 2015, φανερώνει τη σημαντική αύξηση που έχει σημειωθεί στη ζήτηση μεταφορικών υπηρεσιών για το ενδοασιατικό εμπόριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλοία που εκτελούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια, δεν ξεπερνούν σε χωρητικότητα τα 4.000TEU.

Περαιτέρω, νέα δρομολόγια εισήχθησαν στην περιοχή του Ατλαντικού, αλλά και στη διαδρομή Ασίας-Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ (Asia-USEC), καθώς οι μεταφορείς θέλουν να εκμεταλλευτούν τις κερδοφόρες αγορές.

Μολαταύτα, όπως επισημαίνει η Drewry, η απότομη αύξηση της προσφερόμενης χωρητικότητας στις νέες διαδρομές, μπορεί να εξαλείψει σε σύντομο χρονικό διάστημα το πλεονέκτημα που οδήγησε αρχικά στην καθιέρωση των νέων δρομολογίων. Ενδεικτικά, η διαδρομή Asia-USEC, έχει υποχωρήσει από τη μέχρι πρότινος υψηλή ζήτηση, η οποία είχε δημιουργηθεί λόγω της απεργίας των λιμένων της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.