
Εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα από το Κάμπο της Χίου με πρωτότυπες γεύσεις, σπιτικά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, φρουτόπιτες, σάλτσες, κουλουράκια, λικέρ μαστίχας, γλυκά και αλμυρά παξιμαδάκια είναι ένα μικρό μέρος από τη μεγάλη γκάμα των τοπικών εδεσμάτων που θα βρείτε στα καταστήματα «Citrus Άρωμα Μνήμης».
Ιδανικές, πρωτότυπες, εναλλακτικές λύσεις για χριστουγεννιάτικα δώρα, εταιρικά, επαγγελματικά ή προσωπικά. Με τη βοήθεια και τη φιλοξενία που θα σας παρέχει το προσωπικό των καταστημάτων «Citrus Άρωμα Μνήμης» θα δημιουργήσετε δώρα με την προσωπική πινελιά και γούστο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η «Citrus Άρωμα Μνήμης» δημιουργήθηκε το 2008 με σκοπό να αναδείξει και να προβάλει την ιστορία των εσπεριδοειδών της Χίου. Αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει να συνδέσει με δυναμικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον των εσπεριδοειδών του Κάμπου. Μέσα από την ιστορική αναδρομή στον ρόλο των φρούτων των εσπερίδων στην ανάπτυξη της περιοχής και την εμπορική άνθηση τους στο παρελθόν ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται ότι η μοναδική πολιτιστική αξία του Κάμπου οφείλεται στα πορτοκάλια και μοναδικά μανταρίνια.
Παράλληλα η σημερινή αξιοποίηση τους από την citrus σε νέες χρήσεις, γεύσεις και αρώματα επιβεβαιώνει ότι με εναλλακτικούς και ποιοτικούς τρόπους είναι δυνατόν να δοθεί στον σύγχρονο άνθρωπο ένα ζωντανό άρωμα μνήμης από προϊόντα που παράγονται στις μικρές οικοτεχνίες μας. Είναι χειροποίητα και ξυπνούν μνήμες μιας άλλης εποχής που όλοι έχουμε ακούσει, ζήσει, γευτεί. Η Citrus έχει έδρα στον Κάμπο της Χίου, σε ένα μοναδικό αρχοντικό του 1742.
Στη φωτογραφία παρουσιάζεται ένα χειροποίητο καλάθι από καλάμι και λυγαριά το οποίο περιέχει:
Άλειμμα χιώτικου μανταρινιού
Αμυγδαλωτά πορτοκάλι
Γλυκό τριαντάφυλλο
Λικέρ μαστίχας
Λικέρ μανταρίνι
Λουκούμι κυδώνι με πικραμύγδαλο
Παστέλι χειροποίητο με χιώτικο μανταρίνι
Παστέλι χειροποίητο με λεμόνι
Παστέλι με μέλι και φιστίκι Αιγίνης
Πίτα φρούτου κεράσι με καρύδι
Πίτα φρούτου με πορτοκάλι και σοκολάτα
Πίτα φρούτου με δαμάσκηνο και μαστιχέλαιο
Πίτα φρούτου με φράουλα και καρύδι
Πίτα φρούτου με κυδώνι και αμύγδαλο
Υποβρύχιο μαστίχα με βύσσινο
Είναι μια πρόταση δώρου των 70 ευρώ η οποία μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις επιλογές των προϊόντων, τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του πελάτη.
Citrus Κατάστημα Κάμπου Χίου
Αργέντη 9-11 Κάμπος – Χίος, Ελλάδα
T: (+30) 22710 31513 | F: (+30) 22710 32042
Citrus Κατάστημα Χίου
Φ. Αργέντη 3Β – Χίος, Ελλάδα
T: (+30) 22710 82120 | F: | E: chios@citrus-chios.gr
Citrus Αθήνα
Κουμπάρη 5 Κολωνάκι – Αθήνα,
T: +30 (210) 3390790 | F: | E: athens@citrus-chios.gr
ΝΧ
Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών
Καθώς εντείνονται οι εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για την επιτάχυνση της αποανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, το LNG κερδίζει διαρκώς έδαφος ως μεταβατικό καύσιμο για…
Η ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων φαίνεται πως βρίσκεται πλέον ψηλά στην ατζέντα της Μόσχας, καθώς τα ναυπηγεία της Ρωσίας εντείνουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την…
To 7,72% των μετοχών της Genco Shipping & Trading απέκτησε η Diana Shipping σύμφωνα με filing της πρώτης στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Η εταιρεία…
Την τελική έγκριση του 18ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας έδωσε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σήμερα στις Βρυξέλλες. Το 18ο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει νέα…
Έντονη είναι η ανησυχία στους κλάδους της παραγωγικής βιομηχανίας της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με ΜΜΕ από την ασιατική χώρα, οι ΗΠΑ απαίτησαν από τη…
Τα εννέα νέα shuttle tankers του Ομίλου Τσάκου θα ενσωματώσουν προηγμένα συστήματα ναυτικής τεχνολογίας της Kongsberg Maritime. Συγκεκριμένα, η Kongsberg Maritime επελέγη από τη…
Η παγκόσμια μετάβαση σε καύσιμα μηδενικών εκπομπών βρίσκει στην αμμωνία έναν υποσχόμενο σύμμαχο. Η ναυτιλιακή τεχνολογία εισέρχεται πλέον σε μια εποχή, με την κατασκευή…
Με τεχνολογικό επίκεντρο το προηγμένο σύστημα HiNAS Control της Avikus, η Hyundai Glovis προχωρά στην πρώτη εκτεταμένη εφαρμογή αυτόνομης ναυσιπλοΐας στον στόλο των πλοίων…
Ναυτικά Χρονικά | Gratia Publications
Λεωφόρος Συγγρού 132, ΤΚ 11745, Αθήνα
Τ: +30 2109222501
E: info@gratia.gr
Ιδιοκτησία: Gratia Εκδοτική ΙΚΕ