Στρατηγική συνεργασία του Νεώριου Σύρου με την MAN Diesel & Turbo Hellas...

Στρατηγική συνεργασία του Νεώριου Σύρου με την MAN Diesel & Turbo Hellas Ltd.

544
Στρατηγική συνεργασία του Νεώριου Σύρου με την MAN Diesel & Turbo Hellas Ltd.

Τα πρώτα βήματα για την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας έκανε η MAN Diesel & Turbo Hellas Ltd. με το ναυπηγείο της Σύρου κατά τη διάρκεια συνάντησης την προηγούμενη εβδομάδα στο Νεώριο με τη διοικητική ομάδα του ναυπηγείου, τον επικεφαλής του Αμερικανικού ομίλου ΟΝΕΧ κ. Πάνο Ξενοκώστα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΑΝ κ. Διονύσιο Χριστοδουλόπουλο. Αντικείμενο της επικείμενης συνεργασίας του ναυπηγείου με την ελληνική θυγατρική εταιρεία είναι η παροχή υπηρεσιών στα πλοία τα οποία είτε δεξαμενίζονται είτε επισκευάζονται στο Νεώριο, με την αποκλειστική υποστήριξη Ελλήνων μηχανικών της MAN Diesel & Turbo Hellas Ltd.

Επιπλέον οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ανάπτυξη δυνατοτήτων για προσφορά περαιτέρω υπηρεσιών, όπως η εγκατάσταση μόνιμης τεχνικής βάσης πρωτοβάθμιας υποστήριξης, με το ανάλογο κλιμάκιο, η συμμετοχή από κοινού σε διαγωνισμούς του Πολεμικού Ναυτικού για την επισκευή και αντικατάσταση υπάρχοντος εξοπλισμού, η κατασκευή νέων σκαφών αναψυχής κ.ά.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης από μια κορυφαία πολυεθνική εταιρεία, στο ιστορικό εγχείρημα αναζωογόνησης της επισκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα από τον Αμερικανικό Όμιλο και όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος,  «είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που διαπιστώνουμε την ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου για την υποστήριξη της επισκευαστικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας. Τέτοιες πρωτοβουλίες προσελκύουν το ενδιαφέρον ομίλων του εξωτερικού, όπως και του δικού μας, όπου με την δεσπόζουσα θέση μας στο χώρο της ναυτιλίας ευελπιστούμε για τη δημιουργία αμφίδρομου οφέλους τόσο για το ναυπηγείο της Σύρου όσο και για την εταιρεία μας.»

Ο Πρόεδρος της ONEX SHIPYARDS με την σειρά του καλωσόρισε την επικείμενη στρατηγική συνεργασία δηλώνοντας: «Καλωσορίζουμε έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές ναυτιλιακών κινητήρων στους κόλπους των ναυπηγείων μας. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεχνολογικές συνέργιες και προηγμένες οριζόντιες υπηρεσίες αυξάνουν την προστιθέμενη αξία προς τους πελάτες μας και σηματοδοτούν την πρωταγωνιστικό ρόλο που διεκδικούμε στην Μεσόγειο και διεθνή αγορά. Η ΜΑΝ Diesel & Turbo Hellas έμπρακτα στηρίζει την μεταφορά τεχνογνωσίας και καινοτομίας στην Ελλάδα σε αυτήν την κομβική στιγμή για την Χώρα και το κλάδο».

Σημειώνεται πως η ΜΑΝ Diesel & Turbo Hellas κατέχει το μερίδιο του 90% της ναυτιλιακής αγοράς και η ONEX SYROS SHIPYARDS φιλοδοξεί να καταστεί κορυφαία επιλογή one-stop-shop για τις διεθνείς ναυτιλιακές προσφέροντας και αυτές τις υπηρεσίες on-site.

Τέλος, η σύναψη μιας τέτοιας στρατηγικής συνεργασίας θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης, στην περαιτέρω συνεισφορά στην Ελληνική οικονομία και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.