Σε πτώση τα αποθέματα πετρελαίου της Κίνας

Σε πτώση τα αποθέματα πετρελαίου της Κίνας

108
Σε πτώση τα αποθέματα πετρελαίου της Κίνας

Tα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν κατά 2,39% στα τέλη Μαρτίου 2018, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα αποθέματα των επεξεργασμένων προϊόντων πετρελαίου μειώθηκαν κατά 0,55%.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η εν λόγω πτώση ήταν αποτέλεσμα του αυξημένου όγκου επεξεργασίας, παρά τις αυξήσεις που παρουσίασαν η παραγωγή και οι εισαγωγές πετρελαίου.

Από την άλλη πλευρά τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά την ίδια περίοδο, καθώς η ζήτηση καυσίμων υποχώρησε μετά την σημαντικότερη αργία στην Κίνα (Spring Festival Holiday). Τον περασμένο Μάρτιο οι εξαγωγές βενζίνης της Κίνας σημείωσαν άνοδο 104,5% από τον προηγούμενο μήνα.

Η ζήτηση για ντίζελ επιταχύνθηκε με την ολοκλήρωση του χειμώνα καθώς είναι ενδεικτικό ότι κατά την περίοδο αυτή οι εξαγωγές ντίζελ εκτοξεύθηκαν κατά 150,7%.

Τέλος από την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής της Κίνας προκύπτει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου κατά το 2017 ανήλθε στους 190 εκατ. τόνους, μειωμένη κατά 4% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.