Μήνυμα Ελπίδας της “Παιδικής HELMEPA” για την προστασία του...

Μήνυμα Ελπίδας της “Παιδικής HELMEPA” για την προστασία του περιβάλλοντος

162
Μήνυμα Ελπίδας της  “Παιδικής HELMEPA”   για την προστασία του περιβάλλοντος
Αναμνηστική φωτογραφία από το 24ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA»

Την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, έλαβε χώρα το 24ο Ετήσιο Συμβούλιο Αντιπροσώπων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» στην Αθήνα.
Δώδεκα παιδιά, 5 έως 11 ετών, από Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολη, Αντίπαρο, Βάγια Βοιωτίας, Βόλο, Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, Γέρακα Αττικής, Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Φλώρινα και Χίο, συνεδρίασαν ως οι «αρχηγοί» των πιο δραστήριων Ομάδων σε 12 Περιφέρειες της χώρας , εκπροσωπώντας τα 7.214 παιδιά-μέλη του προγράμματος το σχολικό έτος 2016-17.

Προσκεκλημένοι της HELMEPA, παιδιά, γονείς, εθελοντές εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων των περιοχών πήραν μέρος σε δυο διαφορετικές εκδηλώσεις, που φιλοξένησε η εταιρεία COSTAMARE Shipping, Μέλος της HELMEPA. Οι μικροί μαθητές συνεδρίασαν και εξέλεξαν Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματείς, αντάλλαξαν εμπειρίες και συνέταξαν τα περιβαλλοντικά τους μηνύματα προς τους ενήλικες. Τους εκπαιδευτικούς και γονείς υποδέχθηκε εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και της COSTAMARE ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας, κ. Διαμαντής Μανός και χαιρέτισε ο Δρ Γιώργος Γράτσος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA.

Ο κ. Δ. Μανός, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Costamare Shipping Co. SA
Ο κ. Δ. Μανός, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Costamare Shipping Co. SA
Ο Δρ. Γ. Γράτσος, Πρόεδρος της HELMEPA
Ο Δρ. Γ. Γράτσος, Πρόεδρος της HELMEPA

Από δεξιά προς τα αριστερά,  1η σειρά: Μ. Δαλακούρας - Αναπληρωτής Ταμίας του ΔΣ της HELMEPA, Π. Ζαχαριάδης - Μέλος του ΔΣ της HELMEPA, Θ. Σταματέλλος - Area Manager, Greece, East Mediterranean and Adriatic του Hellenic Lloyd’s, Δρ. Γ. Γράτσος - Πρόεδρος του ΔΣ της HELMEPA, Δ. Μανός - Μέλος του ΔΣ της HELMEPA, Δ. Μητσάτσος - Γενικός Διευθυντής HELMEPA, Κρ. Πρεκεζέ - Εκτελεστική Συντονίστρια HELMEPA
Από δεξιά προς τα αριστερά, 1η σειρά: Μ. Δαλακούρας – Αναπληρωτής Ταμίας του ΔΣ της HELMEPA, Π. Ζαχαριάδης – Μέλος του ΔΣ της HELMEPA, Θ. Σταματέλλος – Area Manager, Greece, East Mediterranean and Adriatic του Hellenic Lloyd’s, Δρ. Γ. Γράτσος – Πρόεδρος του ΔΣ της HELMEPA, Δ. Μανός – Μέλος του ΔΣ της HELMEPA, Δ. Μητσάτσος – Γενικός Διευθυντής HELMEPA, Κρ. Πρεκεζέ – Εκτελεστική Συντονίστρια HELMEPA

Τιμώντας συμβολικά την αφοσίωση των εκπαιδευτικών στο υψηλό λειτούργημα τους, ο Πρόεδρος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην κα Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα, δασκάλα του μοναδικού μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών, στα Δωδεκάνησα. Η κυρία Τσιαλέρα, ευχαριστώντας τη HELMEPA, μίλησε για τις αντίξοες συνθήκες στο ακριτικό νησί, αλλά και για την πρωτόγνωρη εμπειρία της από αυτό το εκπαιδευτικό της έργο.
Ο Δρ. Γ. Γράτσος επιδίδει αναμνηστική πλακέτα στην κα Μ. Τσιαλέρα
Ο Δρ. Γ. Γράτσος επιδίδει αναμνηστική πλακέτα στην κα Μ. Τσιαλέρα

Με θερμά λόγια ο κ. Θεοδόσης Σταματέλλος, Area Manager, Greece, East Mediterranean and Adriatic του Hellenic Lloyd’s, Μέλος της HELMEPA, αναφέρθηκε στα εθελοντικά περιβαλλοντικά της προγράμματα, τα οποία και υποστήριξε το Βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation την εξαετία 2011-2017 σε 24 Ελληνικές πόλεις. Ήταν Εκστρατείες Ενημέρωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες. Η Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA, κα Κριστιάνα Πρεκεζέ, παρουσίασε τα αποτελέσματα της εξαετίας.

Ο κ. Θ. Σταματέλλος, Area Manager, Greece, East Mediterranean and Adriatic του Hellenic Lloyd’s
Ο κ. Θ. Σταματέλλος, Area Manager, Greece, East Mediterranean and Adriatic του Hellenic Lloyd’s

Η κα Κρ. Πρεκεζέ παρουσιάζει τα αποτελέσματα της εξαετούς συνεργασίας HELMEPA-LRF
Η κα Κρ. Πρεκεζέ παρουσιάζει τα αποτελέσματα της εξαετούς συνεργασίας HELMEPA-LRF

Στη συνέχεια, τα παιδιά του Συμβουλίου Αντιπροσώπων έστειλαν το κοινό τους μήνυμα:

«Μην πετάτε τα σκουπίδια σας κάτω παρακαλώ, γιατί το περιβάλλον θα χρειαστεί βοηθό. Εγώ είμαι ένα παιδί μικρό και κάνω ότι μπορώ. Βάλτε κι εσείς λίγο μυαλό και βοηθήστε με σ’ αυτό!»

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και δώρων σε παιδιά και μεγάλους και γεύμα που ευγενικά παρέθεσε η εταιρεία COSTAMARE. Η εκδήλωση έκλεισε με οργανωμένη επίσκεψη στο Ευγενίδειο Πλανητάριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.