Στρατηγική συνεργασία Shell με Petrobras

Στρατηγική συνεργασία Shell με Petrobras

80
Στρατηγική συνεργασία Shell με Petrobras

Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Royal Dutch Shell και Petrobras υπέγραψαν MoU (Memorandum of Understanding) για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Βραζιλία. Κύριο αντικείμενο της συνεργασίας τους είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών με στόχο τη μείωση του κόστους κατά τη διάρκεια των εργασιών τους. Το MoU περιέχει επίσης πολιτικές ασφάλειας στις θαλάσσιες μεταφορές αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων και πολιτικές βελτιστοποίησης των υπηρεσιών logistics.

O κ. Wael Sawan,   Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Deep Water for Shell, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ο τομέας εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων και είναι πολύ ευτυχής που συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ της Shell και της Petrobras καθώς είναι σημαντικά τα επιχειρησιακά οφέλη που αποκομίζουν οι δύο εταιρείες.

Η συμφωνία μεταξύ της Shell και της Petrobras έχει διάρκεια πέντε ετών με προοπτική ανανέωσης. Η Shell αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Petrobras στην εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων και έχουν προς το παρόν συνεργαστεί σε δέκα έργα εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MIKE DUHON /

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.