Η TEN παραλαμβάνει νέο δεξαμενόπλοιο ice class

Η TEN παραλαμβάνει νέο δεξαμενόπλοιο ice class

370
Η TEN παραλαμβάνει νέο δεξαμενόπλοιο ice class

Η Tsakos Energy Navigation Limited (TEN Ltd) ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το δεξαμενόπλοιο «Stavanger TS» κατηγορίας Aframax, το όγδοο από τα εννέα δεξαμενόπλοια που έχει παραγγείλει η εταιρεία. Το πλοίο πρόκειται να χρονοναυλωθεί με τα άλλα οκτώ σε μεγάλη ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρεία με ναυλοσύμφωνο μακροχρόνιας διάρκειας.

Το νέο πλοίο της εταιρείας έχει χωρητικότητα 112.700 dwt και αποτελεί ένα από τα τέσσερα πλοία που έχει παραγγείλει η εταιρεία τα οποία διαθέτουν προδιαγραφές ice class.

To εναπομείναν πλοίο που αναμένει η TEN Ltd είναι το «Bergen TS», το οποίο παραδίδεται κατά το τρίτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους και θα αποτελέσει ένα από τα τελευταία 15 πλοία του προγράμματος ναυπήγησης και ανάπτυξης της εταιρείας.

Με την παραλαβή και του «Bergen TS», η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει έσοδα που θα ξεπεράσουν το $1,5 δις τα επόμενα 2,5 χρόνια περίπου και με προσυμφωνημένα ναυλοσύμφωνα που θα καλύπτουν το 75% του στόλου της.

Φωτό: tsakoshellas.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.