Διεύρυνση της κατανάλωσης πετρελαίου βλέπει η Saudi Aramco

Διεύρυνση της κατανάλωσης πετρελαίου βλέπει η Saudi Aramco

53
Διεύρυνση της κατανάλωσης πετρελαίου βλέπει η Saudi Aramco

Σύμφωνα με το «Saudi Press Agency», ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Saudi Aramco, κ. Amin Hassan Al-Nasser, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «World Petroleum Conference 2017», ότι ο πετρελαϊκός και ο ενεργειακός τομέας σε παγκόσμιο επίπεδο έχει να αντιμετωπίσει πολλές μακροπρόθεσμες προκλήσεις, καθώς θα συνεχίσει να αποτελεί βασική πηγή ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Al- Nasser εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με το μέλλον της ενέργειας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τους μηχανισμούς προσαρμογής που διαθέτει η Saudi Aramco, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος και στις νέες απαιτήσεις της πετρελαϊκής βιομηχανίας. Τόνισε επίσης ότι με δεδομένη την αύξηση της ζήτησης για συμβατικά καύσιμα, η παγκόσμια οικονομία πρόκειται να διπλασιαστεί τα επόμενα 25 χρόνια, επεκτείνοντας τη βάση των καταναλωτών ενέργειας κατά 2 δις.

Ο κ. Αl- Nasser προσέθεσε ότι η Saudi Aramco σχεδιάζει να επενδύσει την επόμενη δεκαετία $300 δις για να ενισχύσει την θέση της ως μια από τις κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως, διατηρώντας την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα αργού πετρελαίου που διαθέτει και ξεκινώντας παράλληλα ένα πρόγραμμα εξεύρεσης και παραγωγής πετρελαίου προερχόμενου από συμβατικούς και μη, φυσικούς πόρους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.