Η ρωσική Gazprom και η κινεζική CNPC ενισχύουν τη συνεργασία τους

Η ρωσική Gazprom και η κινεζική CNPC ενισχύουν τη συνεργασία τους

77
Η ρωσική Gazprom και η κινεζική CNPC ενισχύουν τη συνεργασία τους

Η δέσμευση για διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των ενεργειακών κολοσσών Gazprom και China National Petroleum Corporation επιβεβαιώθηκε στις συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών μεταξύ των δύο εταιρειών, που έγιναν στο Πεκίνο. Η πιο σημαντική από τις συναντήσεις ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Alexey Miller, προέδρου της ρωσικής Gazprom, και του Wang Yilin, επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού CNPC.

CNPC1Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τους τομείς-κλειδιά της συνεργασίας τους, εκφράζοντας την αμοιβαία εκτίμησή τους τόσο για την έως τώρα όσο και για τη μελλοντική τους συνεργασία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόοδο των εργασιών για τη δημιουργία αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Κίνα, μέσω της ανατολικής όδευσης, καθώς, επίσης, και οι προοπτικές για τη δημιουργία νέων διόδων μεταφοράς αερίου, μέσω της δυτικής όδευσης και της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Επισημάνθηκε, ότι οι εργασίες κατασκευής του αγωγού Power of Siberia (ανατολική όδευση) προχωρά βάσει του χρονοδιαγράμματος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα στη μεθοριακή γραμμή μεταξύ των δύο χωρών.

Φωτό: cnpc.com.cn & gazprom.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.