Φως στην άκρη του τούνελ για τα LNGs

Φως στην άκρη του τούνελ για τα LNGs

276
Φως στην άκρη του τούνελ για τα LNGs

Παραμένουν μάλλον δυσοίωνες οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον ως προς τις επιδόσεις της ναυλαγοράς στο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG). Σύμφωνα με τους Drewry oι πλοιοκτήτες ήδη αντιμετωπίζουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο ενώ οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν “υπό πίεση” κατά τη διάρκεια του 2017.

Αν και ο Ιανουάριος ξεκίνησε με μια νότα αισιοδοξίας για τους πλοιοκτήτες υγροποιημένου φυσικού αερίου στη spot αγορά, λόγω της εποχικής ζήτησης, ωστόσο η Drewry επιμένει στην πρόσφατη ανάλυσή της ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς LNG για τη ναυτιλία δεν είναι αρκετά ισχυρά. Όταν η εποχιακή ζήτηση μειωθεί, ειδικά από τον Απρίλιο και μετά, οι δείκτες διαφαίνεται σύμφωνα με τους αναλυτές ότι θα επανέλθουν στα μέχρι πρόσφατα χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, φέτος ο στόλος LNG προβλέπεται να αυξηθεί με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών ξεπερνώντας το 13%, υπερβαίνοντας την αναμενόμενη ανάπτυξη του εμπορίου υγροποιημένου φυσικού αερίου που αναμένεται να αγγίξει μόλις το 7%. Διαφαίνεται όμως ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ: “Παρά το γεγονός ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για το τρέχον έτος είναι αδύναμες, παραμένουμε αισιόδοξοι για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική” δήλωσε επιγραμματικά ο εξειδικευμένος αναλυτής κ. Shresth Sharma.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.