Ανεκμετάλλευτες μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στην βρετανική υφαλοκρηπίδα

Ανεκμετάλλευτες μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στην βρετανική υφαλοκρηπίδα

103
Ανεκμετάλλευτες μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στην βρετανική υφαλοκρηπίδα

Η Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Βρετανίας (Oil & Gas Authority – OGA) δημοσίευσε πρόσφατα τα στοιχεία μίας έρευνας που καταδεικνύουν ότι υπάρχουν ανεκμετάλλευτες μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στην βρετανική υφαλοκρηπίδα. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις της OGA κάνουν λόγο για απολήψιμες ποσότητες πετρελαίου της τάξης των 3 δις βαρελιών, κάτι που τα στελέχη της OGA κρίνουν ως «μία πολύ σημαντική ευκαιρία» για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας πετρελαίου του Ηνωμένου Βασιλείου.
Βέβαια, για την επιτυχή εκμετάλλευση των συγκεκριμένων κοιτασμάτων, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε μικρές κοιλότητες στην βρετανική υφαλοκρηπίδα και σε μεγάλο βάθος, η Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Βρετανίας υποστηρίζει ότι θα απαιτηθεί η ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογικά μεθόδων άντλησης πετρελαίου.
Για την βρετανική βιομηχανία πετρελαίου η πρόκληση της εκμετάλλευσης αυτών των κοιτασμάτων είναι μεγάλη και εάν αποβεί επιτυχής τότε θα δοθεί ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση όχι μόνο στην ίδια την βιομηχανία πετρελαίου της χώρας αλλά και σε ολόκληρη την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδίως στη μετά Brexit-εποχή.

Φωτό: ogauthority.co.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.