Πώληση μεριδίων σε κοιτάσματα από την Maersk Oil

Πώληση μεριδίων σε κοιτάσματα από την Maersk Oil

102
Πώληση μεριδίων σε κοιτάσματα από την Maersk Oil

Η Maersk Oil, θυγατρική του δανέζικου κολοσσού A.P. Moller-Maersk, ήρθε σε συμφωνία για την πώληση μεριδίου σε τρία κοιτάσματα της Βόρειας θάλασσας στην RockRose Energy η οποία αποτελεί την τελευταία, από μία σειρά εταιρειών, που ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους σε αυτή την κορεσμένη, πλέον, περιοχή.
Η RockRose σταμάτησε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο την Τετάρτη, λίγο πριν ανακοινώσει την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με την Maersk Oil για την αγορά του 7,4% του κοιτάσματος Wytch Farm, του 5,2% του κοιτάσματος Scott και του 2,4% στο κοίτασμα Telford.
Η συνολική παραγωγή στα τρία κοιτάσματα εκτιμάται περίπου στα 2.000 βαρέλια/ημέρα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.
Η RockRose της οποίας ηγείται ο Andrew Austin, πρώην γενικός διευθυντής της βρετανικής εταιρείας σχιστολιθικού αερίου iGas, ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου τον Ιανουάριο. Αυτή είναι η πρώτη της συμφωνία της εταιρείας στο χώρο της ενέργειας.
Οι συμφωνίες στις αγορές πετρελαίου και αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο, και ιδίως στη Βόρεια θάλασσα, μειώθηκαν απότομα από τα μέσα του 2014 όταν και άρχισε η ραγδαία πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού.
Παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις δειλής ανάκαμψης στην αγορά, η οποία τροφοδοτείται και από την κοινή διαπίστωση παικτών της αγοράς, ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Φωτο Maersk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.