Πρωταρχικό θέμα για τον Πούτιν η ενεργειακή επάρκεια της Ρωσίας

Πρωταρχικό θέμα για τον Πούτιν η ενεργειακή επάρκεια της Ρωσίας

54
Πρωταρχικό θέμα για τον Πούτιν η ενεργειακή επάρκεια της Ρωσίας

Iδιαίτερα προσηλωμένος στο όραμα της ανάπτυξης του κλάδου της ενέργειας και της παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου φαίνεται να είναι ο Ρώσος Πρόεδρος. “Η προσοχή μας δεν πρέπει να χαλαρώσει σε κανένα από τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα φέρεται να διαμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον αρμόδιο Ρώσο υπουργό μετά από πολύωρη συνάντηση αναφορικά με θέματα ενεργειακής επάρκειας της Ρωσίας αλλά και ενδυνάμωσης των γεωτρήσεων και των εξαγωγών της χώρας. «θα πρέπει να έχουμε ως στόχο την εντατική ανάπτυξη του τομέα, την αναβάθμιση και μετάβαση σε σύγχρονο εξοπλισμό και τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης” δήλωσε ο κ. Πούτιν στο πρακτορείο TASS.
Ο υπουργός Ενέργειας κ. Novak παρατήρησε στο πρακτορείο TASS ότι οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά 15% σε 55,46 δις δολάρια ΗΠΑ
Σύμφωνα με τον υπουργό, το φυσικό αέριο προσελκύει τις μεγαλύτερες επενδύσεις για το 2016. Παραιτείται επίσης έμπρακτο ενδιαφέρον για τη βιομηχανία άνθρακα, τη βιομηχανία πετρελαίου και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ διαφαίνεται ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να επενδύουν παρά τις δύσκολες συνθήκες και θα εξακολουθούν να αναζητούν κεφάλαια.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να “απαλλαγεί” από εισαγόμενες τεχνολογίες, ειδικά για τις γεωτρήσεις πετρελαίου, από το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.