Η σύνδεση των πλοίων με τα λιμάνια και την ανθρωπότητα επιλέχθηκε...

Η σύνδεση των πλοίων με τα λιμάνια και την ανθρωπότητα επιλέχθηκε ως το θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας

101
Η σύνδεση των πλοίων με τα  λιμάνια και την ανθρωπότητα επιλέχθηκε ως το θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας

Η σύνδεση των πλοίων με τα λιμάνια και την ανθρωπότητα- Connecting Ships, Ports and People- επιλέχθηκε ως το κύριο θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας για το 2017, μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Kitack Lim στο Συμβούλιο του ΙΜΟ.
Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο του ΙΜΟ, στο πλαίσιο της 116η Συνόδου της στο Λονδίνο, ο κ. Lim εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα του εορτασμού θα δώσει την ευκαιρία να χαραχθεί μια νέα στρατηγική με προοπτική στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ναυτιλίας και στα λιμάνια της, αλλά και σε λιμένες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Στόχος είναι η προώθηση των βέλτιστων πρακτικών και η οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των πολλών διαφορετικών παραγόντων που εμπλέκονται στην αλυσίδα των ναυτιλιακών μεταφορών .
Ο γγ του ΙΜΟ τόνισε ότι ο στόχος είναι «να οικοδομήσουμε πάνω στο θέμα της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας για το 2016, με τίτλο: Η Ναυτιλία: απαραίτητη για τον κόσμο», εστιάζοντας στην παροχή βοήθειας στα κράτη μέλη προκειμένου να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν θαλάσσιες στρατηγικές ώστε να επενδύσουν σε νέες προσεγγίσεις σε όλο το φάσμα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων είναι η διευκόλυνση των θαλάσσιων μεταφορών, η ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.