Το Εδιμβούργο πιέζει το Λονδίνο για ενίσχυση της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βόρειας...

Το Εδιμβούργο πιέζει το Λονδίνο για ενίσχυση της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βόρειας Θάλασσας

203
Το Εδιμβούργο πιέζει το Λονδίνο για ενίσχυση της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βόρειας Θάλασσας

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα της PwC, που ήρθε πρόσφατα στην δημοσιότητα, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Βόρεια Θάλασσα θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να κινηθεί προς την κατεύθυνση υλοποίησης μεγάλων μεταρρυθμίσεων για να αποφύγει μία «ταχεία και πρόωρη παρακμή».
Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση τόσο η βιομηχανία όσο βεβαίως και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να πάρουν μαθήματα από χώρες όπως η Νορβηγία και η Σαουδική Αραβία για το πώς αντιμετωπίζεται η κρίση στην πετρελαϊκή βιομηχανία.
Έχει ενδιαφέρον ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας έρχεται σε μία περίοδο μεγάλης κρίσης για την βιομηχανία πετρελαίου και αερίου, που έχει οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Μόνο στην Βρετανία, εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα χαθούν συνολικά έως και 120.000 θέσεις εργασίας, συνεπεία της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου.
Όμως, τα διευθυντικά στελέχη εταιρειών εξόρυξης και εμπορίας πετρελαίου σε Βρετανία, Νορβηγία και Ολλανδία επιμένουν -με βάση την έκθεση της PwC- να θεωρούν ότι παρά την ζοφερή πραγματικότητα, οι προοπτικές παραμένουν αισιόδοξες αρκεί να ακολουθηθεί μία σωστή και συνετή στρατηγική που θα διασφαλίσει την προσοδοφόρα αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Βόρεια Θάλασσα για αρκετές ακόμα δεκαετίες.

Φωτό: flickr.com/Laura/Oil Platforms

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.