Containership μεθανόλης: Το δεύτερο από 18 για τη Maersk

Containership μεθανόλης: Το δεύτερο από 18 για τη Maersk

113
Containership μεθανόλης: Το δεύτερο από 18 για τη Maersk
Φωτό: Maersk

Τα δυναμικά βήματα της Maersk στο μονοπάτι προς μια ναυτιλία μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος συνεχίζονται, με την εταιρεία να ανακοινώνει την παράδοση του δεύτερου μεγάλου πλοίου κατανάλωσης και μεθανόλης στον στόλο της.

Ειδικότερα, πρόκειται για το containership «Astrid Mærsk», η τελετή ονοματοδοσίας του οποίου έλαβε χώρα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας την Πέμπτη 4 Απριλίου. Ανάδοχος του «Astrid Mærsk» ήταν η κ. Liza Uchida, σύζυγος του κ. Makoto Uchida, CEO της Nissan Motor Corporation.

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία για την εταιρεία, καθώς έχει λάβει το όνομά του από την κ. Astrid Uggla, εγγονή της κ. Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, που είναι επικεφαλής της εταιρείας A.P. Møller Fonden του ομίλου.

Το «Astrid Mærsk» είναι ένα από τα 18 containerships κατανάλωσης και μεθανόλης μεγάλου μεγέθους, των οποίων η παράδοση θα λάβει χώρα μεταξύ των ετών 2024 και 2025. Διαθέτει χωρητικότητα 189.000 dwt και μήκος 349 μ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.