Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

20
Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

Στις 108,4 μονάδες έκλεισε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο από 104,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Μάλιστα, σημειώνεται ότι επανέρχεται σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα μετά τη μείωση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα, στην υψηλότερη επίδοση των τελευταίων έξι μηνών.

Στους επιμέρους επιχειρηματικούς δείκτες, καταγράφεται έντονη βελτίωση στη βιομηχανία και ηπιότερη στις υπηρεσίες, αν και σε κατασκευές και λιανικό εμπόριο σημειώνεται διόρθωση προσδοκιών. Παράλληλα όμως, και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύεται και διαμορφώνεται στο επίπεδο του Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους.

Συνολικά, το οικονομικό κλίμα αποδεικνύεται ευμετάβλητο αυτή την περίοδο, αντανακλώντας και το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία είναι σε θετική τροχιά, όμως αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, στο εξωτερικό περιβάλλον και εγχωρίως, που επηρεάζουν σημαντικά τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.