Παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία θέλει ο Ίλον Μασκ

Παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία θέλει ο Ίλον Μασκ

32
Παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία θέλει ο Ίλον Μασκ

Η Tesla διερευνά τοποθεσίες στην Ινδία για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επένδυση ύψους μεταξύ των $2 και $3 δισ.

Η κίνηση της εταιρείας του Ίλον Μασκ φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την «προσφορά» της Ινδίας να μειώσει τους δασμούς σε εισαγόμενα ηλεκτρικά οχήματα εταιρειών που δεσμεύονται να δημιουργήσουν εργοστάσια στην Ινδία εντός των επόμενων τριών ετών.

Παράλληλα, με άξονα την αλυσίδα εφοδιασμού, οι πιο καίριες επιλογές της Tesla για το ενδεχόμενο εργοστάσιο φαίνεται να είναι περιοχές κοντά σε λιμένες.

Πέραν αυτού, η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα χάνουν τη δημοτικότητά τους και η Tesla αποκτά έναν ακόμα ανταγωνιστή, την Xiaomi. Η Xiaomi υπόσχεται φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα απ’ ό,τι εκείνα που προσφέρει η Tesla. Στο πλαίσιο αυτό, ένα εργοστάσιο στην Ινδία ίσως επιτρέψει στον Ίλον Μασκ να περιορίσει το κόστος κατασκευής και να καταστήσει ακόμα ανταγωνιστικότερα τα αυτοκίνητα της Tesla.

Πηγή: Financial Times

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.