Dry Bulk Centre of Excellence: Το κοινό εγχείρημα INTERCARGO και RightShip

Dry Bulk Centre of Excellence: Το κοινό εγχείρημα INTERCARGO και RightShip

416
Dry Bulk Centre of Excellence: Το κοινό εγχείρημα INTERCARGO και RightShip

Έναν νέο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με την ονομασία «Dry Bulk Centre of Excellence» (DBCE) εκκινούν οι INTERCARGO και RightShip.

Στόχος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η διαχείριση του πλαισίου Dry Bulk Management Standard (DryBMS). Το DryBMS αναπτύχθηκε από την INTERCARGO και τη RightShip, με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων, ως ένα εργαλείο του κλάδου για την αύξηση των βέλτιστων πρακτικών σε θέματα ασφάλειας, προστασίας, περιβαλλοντικών επιδόσεων και κοινωνικής ευημερίας στον κλάδο του χύδην ξηρού φορτίου. Η INTERCARGO και η RightShip συνεργάστηκαν στενά για τη δημιουργία του «Dry Bulk Centre of Excellence» για την περαιτέρω εξέλιξη και διάδοση του πλαισίου DryBMS.

Ως ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το «Dry Bulk Centre of Excellence» (DBCE) θα λειτουργεί από μια ανεξάρτητη ομάδα διαχείρισης και θα υιοθετήσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης στο οποίο θα συμμετέχουν πλοιοκτήτες, διαχειριστές και ναυλωτές. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των stakeholders, με κοινό στόχο την προώθηση της επιχειρησιακής αριστείας μέσω της ενεργού συμμετοχής του κλάδου.

Ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός, πρόεδρος της INTERCARGO, δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε σε ένα σύστημα που αναπτύσσεται από τον κλάδο για τον κλάδο. Η ανεξαρτησία του DBCE είναι ζωτικής σημασίας, διασφαλίζοντας ότι ο οργανισμός λειτουργεί πάντα προς όφελος του κλάδου του ξηρού χύδην φορτίου στο σύνολό του».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.