Άνοιγμα των ναυλωτών στους πλοιοκτήτες για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης

Άνοιγμα των ναυλωτών στους πλοιοκτήτες για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης

93
Άνοιγμα των ναυλωτών στους πλοιοκτήτες για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης

Το Sea Cargo Charter (SCC) επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του. Με 37 συμμετέχοντες, η επέκταση αυτή αποσκοπεί στην αύξηση του αντίκτυπου της πρωτοβουλίας στη διαφάνεια με στόχο την απανθρακοποίηση του κλάδου, επιτρέποντας στους ναυλωτές και στους πλοιοκτήτες να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις εκπομπές τους βάσει ενός κοινού πλαισίου.

Το Sea Cargo Charter παρέχει μια κοινή, παγκόσμια βάση για την αξιολόγηση και τη δημοσιοποίηση της κλιματικής ευθυγράμμισης των δραστηριοτήτων των ναυλωτών και των πλοιοκτητών. Επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αξιολογούν ποσοτικά και να γνωστοποιούν κατά πόσον δραστηριότητες ναύλωσης ευθυγραμμίζονται με τους διεθνώς υιοθετημένους κλιματικούς στόχους.

«Η επέκταση του Sea Cargo Charter ώστε να συμπεριλάβει τους πλοιοκτήτες σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο στην παγκόσμια προσπάθεια για την απανθρακοποίηση», δήλωσε ο Rasmus Bach Nielsen, πρόεδρος του Sea Cargo Charter και Global Head of Fuel Decarbonisation. «Ενώνοντας τους πλοιοκτήτες και τους ναυλωτές κάτω από ένα κοινό πλαίσιο και μια κοινή μεθοδολογία, ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία μας μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τη διαφάνεια και να προωθήσει τη συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο, ενισχύοντας έτσι τον αντίκτυπό της», καταλήγει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.