Σε περιπέτειες η Vale για την κατάρρευση φράγματος το 2015

Σε περιπέτειες η Vale για την κατάρρευση φράγματος το 2015

56
Σε περιπέτειες η Vale για την κατάρρευση φράγματος το 2015

Η Vale βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγή ύψους 3 δισ. λιρών στην Ολλανδία από 77.000 ενάγοντες για την κατάρρευση του φράγματος Mariana το 2015 στη Βραζιλία, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στη νομική δράση κατά του ομίλου εξόρυξης και του εταίρου του στο έργο, BHP, για μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές της χώρας.

Μια τεράστια συλλογική αγωγή που εκπροσωπεί 700.000 ενάγοντες ασκείται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά της BHP μετά την κατάρρευση του φράγματος στη νοτιοανατολική Βραζιλία, που προκάλεσε τον θάνατο 19 ανθρώπων και τη ρύπανση μιας ακτογραμμής εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Η Vale επανειλημμένως έχει δεσμευτεί για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κατάρρευση του φράγματος. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, BHP και Vale συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιουργήθηκε για την παροχή αποζημιώσεων στις πληγείσες κοινότητες. Μέχρι στιγμής έχει διανείμει περίπου $7 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.