Οι Έλληνες πλοιοκτήτες «πυξίδα» στις αγοραπωλησίες bulk carriers

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες «πυξίδα» στις αγοραπωλησίες bulk carriers

156
Οι Έλληνες πλοιοκτήτες «πυξίδα» στις αγοραπωλησίες bulk carriers

Σημαντική είναι η δραστηριότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών στις αγοραπωλησίες bulk carriers και το 2024, με έμφαση στα μεγαλύτερα μεγέθη, και δη τα Capesizes.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη ανάλυση της VesselsValue υπογραμμίζεται ότι, από την αρχή του έτους έως και τις αρχές Μαρτίου, οι αγοραπωλησίες bulk carriers έχουν αυξηθεί κατά 35% σε ετήσια βάση. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2024 έλαβαν χώρα 33 αγορές Capesize bulk carriers στη second-hand αγορά, επίπεδα που συνιστούν ετήσια άνοδο της τάξεως του 267%.

Όσον αφορά τους Έλληνες πλοιοκτήτες, εστιάστηκαν στα Capesizes, με 33% των πωληθέντων πλοίων να καταλήγουν σε ελληνικά χέρια, και στα Supramaxes, με το 28% των πωληθέντων πλοίων να περνούν υπό ελληνική διαχείριση.

Παράλληλα, η VesselsValue σημειώνει ότι εντός του 2024 οι αξίες των bulk carriers συνεχίζουν σε ανοδική ρότα. Ενδεικτικά, τα Capesizes ηλικίας 20 ετών έχουν καταγράψει άνοδο περίπου 40% από τις αρχές του έτους (από τα $13,86 εκατ. στα $19,35 εκατ.) και πλέον βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2010.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.