Το άνοιγμα της CMA CGM στα media

Το άνοιγμα της CMA CGM στα media

52
Το άνοιγμα της CMA CGM στα media

Ο όμιλος CMA CGM συνεχίζει την επέκτασή του στον κόσμο των media, καθώς πρόσφατα προέβη σε μια συμφωνία option με την Altice France για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Altice Media.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η συναλλαγή αυτή θα επιτρέψει στην CMA CGM να διαμορφώσει μακροπρόθεσμα ένα τμήμα μέσων ενημέρωσης υψηλής ποιότητας ειδησεογραφικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Η Altice Media θα αποκτηθεί από τη CMA CGM και τη Merit France, με την καθεμία να αποκτά το 80% και το 20% του μετοχικού κεφαλαίου αντίστοιχα, έναντι 1,55 δισ. ευρώ. Η Altice Media, που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης της Γαλλίας, συγκεντρώνοντας πάνω από 13,2 εκατ. καθημερινούς τηλεθεατές τον Ιανουάριο του 2024.

Ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και CEO του ομίλου CMA CGM, σημειώνει ότι, μέσω αυτής της σχεδιαζόμενης εξαγοράς, στόχος είναι η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στον τομέα των ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.