«Τιτανικός II»: Το όνειρο ενός Αυστραλού δισεκατομμυριούχου

«Τιτανικός II»: Το όνειρο ενός Αυστραλού δισεκατομμυριούχου

212
«Τιτανικός II»: Το όνειρο ενός Αυστραλού δισεκατομμυριούχου

Για περισσότερο από μία δεκαετία, ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Clive Palmer «κατέστρωνε» τα πλάνα του για την κατασκευή του «Τιτανικού ΙΙ», ενός πιστού αντιγράφου του πλοίου που βυθίστηκε το 1912 με περισσότερους από 2.200 επιβάτες.

Τα σχέδια του Palmer ξεκίνησαν το 2012 και επανήλθαν το 2018. Έξι χρόνια μετά, επανέφερε το φιλόδοξο πλάνο του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Όπερα του Σίδνεϊ, με φόντο το φημισμένο λιμάνι της πόλης.

Ένα εύλογο ερώτημα είναι γιατί ένας δισεκατομμυριούχος να θέλει να αναβιώσει τον «Τιτανικό». «Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από το να κάθομαι σπίτι μου και να μετράω τα λεφτά μου», τόνισε ο Palmer στη συνέντευξη Τύπου, με έναν κάπως κυνικό τρόπο του ανθρώπου για τον οποίο βασικό ερώτημα είναι πώς θα ξοδέψει τα χρήματά του παρά πώς θα τα κερδίσει.

Το ξέσπασμα της πανδημίας πήγε πίσω τα όνειρα του Palmer. «Με χαρά ανακοινώνουμε ότι, μετά από απρόβλεπτες καθυστερήσεις, ήρθαμε ξανά σε επαφή με τους εταίρους μας για να φέρουμε το όνειρο του “Τιτανικού ΙΙ” ξανά στη ζωή», δήλωσε ο Palmer στη συνέντευξη Τύπου.

Στόχος είναι η εξεύρεση εταιρείας που θα αναλάβει τη σχεδίαση και τη ναυπήγηση του πλοίου έως τα τέλη του 2024, με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες το επόμενο έτος. Ο Palmer, με απόλυτη ειλικρίνεια, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι προτιμάει την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία έναντι της κινεζικής.

Φωτό: Blue Star Line

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.