Η ανάπτυξη εφοδιαστικής αλυσίδας e-fuel από CO2 και πράσινο υδρογόνο σε πρώτο...

Η ανάπτυξη εφοδιαστικής αλυσίδας e-fuel από CO2 και πράσινο υδρογόνο σε πρώτο πλάνο

62
Η ανάπτυξη εφοδιαστικής αλυσίδας e-fuel από CO2 και πράσινο υδρογόνο σε πρώτο πλάνο

H Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL), η ITOCHU Corporation, η HIF Asia Pacific Pty Ltd. και η JFE Steel Corporation προχώρησαν στην ανακοίνωση της συνεργασίας τους για τη διεξαγωγή μιας αναλυτικής μελέτης σκοπιμότητας.

Η από κοινού αυτή μελέτη εστιάζει: (1) στη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) στην Ιαπωνία, (2) στη μεταφορά του CO₂ προς την Αυστραλία, (3) στην παραγωγή και στην αποθήκευση του συνθετικού καυσίμου e-fuel, και (4) στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας, που θα περιλαμβάνει και την εξαγωγή του e-fuel από την Αυστραλία.

Το συνθετικό καύσιμο, γνωστό και ως e-fuel, είναι υγρό καύσιμο και η δημιουργία του αξιοποιεί το ποσοστό του CO₂ που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα από τις βιομηχανικές μονάδες. Συγκεκριμένα, το e-fuel παράγεται από την αντίδραση του δεσμευμένου CO₂ και του υδρογόνου που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα κύρια πλεονεκτήματα του εν λόγω καυσίμου είναι η εύκολη μεταφορά και αποθήκευση από υπάρχουσες υποδομές, καθώς και η άμεση υιοθέτηση του από αυτοκίνητα, αεροσκάφη και πλοία χωρίς την ανάγκη τροποποίησης των μηχανών τους.

Με το βλέμμα προς μια περιβαλλοντικά βιώσιμη κοινωνία, η ανάπτυξη αυτού του έργου δεν θα συμβάλει μόνο στη δέσμευση και στη μεταφορά του CO₂ αλλά και στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας με την παραγωγή του e-fuel.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.