Μάχη στα χρηματιστηριακά ταμπλό

Μάχη στα χρηματιστηριακά ταμπλό

45
Μάχη στα χρηματιστηριακά ταμπλό

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, η Nvidia κατέστη η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία ‒σε όρους κεφαλαιοποίησης‒ παγκοσμίως, ξεπερνώντας την Amazon και καταδεικνύοντας εκ νέου τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η τεχνητή νοημοσύνη στις επιλογές των επενδυτών.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu υπογραμμίζει ότι, στον απόηχο των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων της Nvidia, η ζήτηση για τις μετοχές της εκτοξεύτηκε. Από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, η αξία της μετοχής της αυξήθηκε κατά 17,2%, στα $721,28 ανά μετοχή. Έτσι, η κεφαλαιοποίησή της άγγιξε τα $1,78 τρισ. έναντι $1,75 τρισ. για την Amazon.

Το ταξίδι ανόδου όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ‒βάσει δημοσιεύματος του CNBC‒ η κεφαλαιοποίηση της Nvidia άγγιξε τα $1,83 τρισ., ξεπερνώντας εκείνη της Google ($1,82 τρισ.).

Συνεπώς, πλέον η Nvidia αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία. Επόμενος στόχος είναι η Apple και η Microsoft, με κεφαλαιοποίηση $2,84 τρισ. και $3,04 τρισ. αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.